Česká kuchyně s francouzskou elegancí

SŠSSAkce školy

V gastrocentru SŠSS se 7. 11. 2018 setkalo 11 stážistů z partnerské školy Lyceé des Métiers T. Monod Antony, France a 5 našich studentů, kteří vyjedou na odbornou pracovní stáž do Paříže na jaře 2019. Pro reciproční francouzské stážisty, jež stráví v ostravských hotelích a restauracích 4 týdny, to byl první pracovní den. Pod vedením Mgr. Radka Plačka a p. Jean-Yves Corveeze, vynikajícího šéfkuchaře a zástupce ředitele školy pro odborný výcvik, si pro hosty p. Isabelle Jeanneau, p. Sandru Gavary a pro zástupce naší školy přichystali slavnostní menu – líčka na černém pivě, dýňovou polévku se smaženou kachní kuličkou, dezert z malinového kaviáru a smetany. Na přípravu tabule dohlížela Mgr. Pavlína Mušálková. Cílem workshopu bylo seznámit mladé francouzské stážisty s tradiční českou kuchyní a podpořit partnerské vazby mezi školami.