Kuchařům cinklo stříbro

SŠSSAkce školy

Kuchařský tým zazářil na 2. místě gastronomické soutěže Ahol Cup 2018. Baristka v GONGu vybojovala čtvrté místo.

Poslední únorový den v GONGu reprezentovali naši školu David Klimsha, Petr Vaněk, Roman Richtr, Daniela Pivková. Soutěžící měli za úkol připravit moderního tříchodového menu, vycházející z tradiční  české kuchyně a sezóny. V soutěžním hlavním pokrmu musel být použit chlazený pstruh kuchaný v celku.

Zápolení baristů se za školu zúčastnila Kateřina Horká. Soutěžilo se ve dvou disciplínách, v seřízení mlýnku na kávu ve stanoveném čase a v přípravě a servisu kávových nápojů, espressa, cappuccina a míchaného drinku. Katka obsadila výborné čtvrté místo.

Soutěž pořádala AHOL Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství dne 28. 2. 2018 ve vítkovické multifunkční aule GONG. Soutěž probíhala pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Moderní tříchodové menu našeho družstva:
Teplý předkrm: Grilovaný flank steak, medová dýně, pyré z černého kořene.
Hlavní chod: Pstruh na tymiánu, karotková galantýnka, hráškovo-rybí veloute, brambor ve slupce, cukrové hrášky.
Dezert: Jablečná růže, vanilková espuma, mandlový korál, jablečná mlha.