Stříbrnou zaskočila změna

SŠSSAkce školy

Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup

Z celostátního klání kuchařů, cukrářů a číšníků v Brně se Krakovská vrátila s úsměvem na rtech. Dařilo se na všech frontách, nejvíce však na poli cukrářském.

Na pětadvacátém ročníku soutěže Gastro Junior se musela Tereza Bouchalová vyrovnat s mnohým. Nervy na pochodu, třesoucí se ruce a touha nezklamat. „Nejvíce mě znervóznilo, když jsem se na poslední chvíli dozvěděla o změně surovin. Musela jsem vymyslet tu správnou ozdobu moučníku. Ale myslím, že to vyšlo,“ přiznala cukrářka ze třetího ročníku. Odvezla si pohár za druhé místo ve zlatém pásmu.

S trémou se vyrovnávali také číšník Petr Vaněk a baristka Anna Králová, když společně prostírali stůl a podávali pečlivě připravenou kávu. Povedená práce v tandemu je vynesla do stříbrného pásma.

Do stříbrného pásma se probojoval také kuchař David Klimscha, když za necelou hodinu porotě naservíroval čtyři porce lahodného hlavního pokrmu.