Zlatá čtyřka

SŠSSAkce školy

Již 21. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí AHOL CUP přivítal ve středu 27. února 2019 v Multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice 146 soutěžících.

V konkurenci 7 mužstev družstvo SŠSS zvítězilo, a tím zlepšilo loňské stříbrné umístění v soutěži čtyřčlenných kuchařských týmů. Každý člen družstva –  Bubík Daniel, Galia Šimon, Bouchalová Tereza, Tomáš Badura – se zapojil do přípravy soutěžního úkolu, moderního tříchodového menu vycházejícího z tradiční české kuchyně a sezóny.

Vítězné menu

Candát na pomerančovém pepři, pyré z černého kořene, pomerančový sabayon, křupavá zelenina, chips

Kachní prso na tymiánu „Sou vide“ s perníkem, dýňový knedlíček, omáčka se svařeného vína, máslová dýně

Hruškový nákyp z rýžových vloček

Baristka Kristýna Kubatá v kategorii Junior Mistr kávy v 10 minutovém časovém limitu připravila porotě espresso, cappucino a volný nápoj. Ve své soutěžní premiéře obsadila v konkurenci zkušených baristů 17. místo.

V barmanské soutěži Junior Cocktail Competition museli soutěžící za 5 minut namíchat tři porce drinku, který byl označen Sparkling Cocktail – koktejl se sektem. Této individuální soutěže se úspěšně zhostili Petr Doležel a Nela Podešvová. Petrovi uniklo 3. místo jen o 2 body a Nela se mezi 34 mladými barmany umístila na pěkném 26. místě.

Všem gratulujeme!