Zvládli jsme to

SŠSSAkce školy

Studenti 4. ročníku oboru Hotelový a restaurační provoz mají již jednu část MZ úspěšně za sebou. Od 24. do 26. 4. 2019 v prostorách školního Gastrocentra skládali praktickou maturitní zkoušku z odborného výcviku a odborných předmětů. Úkolem žáků bylo zajistit gastronomickou akci na zvolené téma, na které musí prokázat své znalosti z administrativní, obchodně-provozní a společenské oblasti i konkrétní dovednosti obsluhujícího a kuchaře. Podle vypracovaného písemného podkladu (libreta) kuchařský tým připravil 12 porcí pětichodového menu včetně servisu. Číšnický tým přichystal slavnostní tabuli pro 12 osob a následně prováděl servis pokrmů a nápojů slavnostního menu. Do servisu podávaného menu byl zařazen i „složitý úkol“. Druhý den si žáci pozice vyměnili. Po splnění úkolu je ještě čekala ústní zkouška z předmětů Hotelový a restaurační provoz a Potraviny a výživa. Na celý průběh praktické zkoušky dohlíželi učitelé odborných předmětů a odborného výcviku.