Baristický kurz

SŠSSOznámení

Základní kurz techniky, výroby a přípravy kávy espresso a cappuccino, seřízení mlýnku, jako prvotní seznámení s oborem barista.

Kurz je zaměřen na práci na profesionálních pákových kávovarech a profesionálních mlýncích kávy. Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, pražení kávy, historie a současnosti oboru barista a další důležité informace, jenž by měli o kávovém světě vědět. Kurz je určen především pro studenty odborných škol s gastronomickým zaměřením, ale mohou se ho účastnit i dospělí po předchozí dohodě. Praktická část je vybavena dvěma profesionálními dvoupákových kávovary a 2–3 mlýnky kávy.

Seminář je dvoudenní pro 15 osob (8–15 hodin s přestávkou na oběd).
Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou. Studenti obdrží také praktickou barevnou příručku „BARISTA“ Se všemi potřebnými informacemi a radami.

Úspěšní absolventi obdrží certifikát.

Cena kurzu 1.200 Kč za studenta

Termín kurzu: 11.–12. 3. 2019

Přihlášky do kurzu: Mgr. Hana Štanglerová, kancelář č. 7, tel. 603573780

Certifikovaný lektor a barista : Tomáš Zahradil
email: zahradil@cbanet.cz mobil: 602 555 785  www.CBAnet.cz