KÓD OBORU
65-41-L/51

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Management v gastronomii

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s maturitou

ZAKONČENÍ STUDIA
Maturitní zkouška

TYP STUDIA
Nástavbové – dálkové

DÉLKA STUDIA
Tříleté studium

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se konají – test se skládá z českého jazyka a matematiky. Na přihlášce uvádějte klasifikaci z učebního oboru. Přijatý uchazeč musí v den nástupu ke studiu doložit ověřenou kopii výučního listu. Detailní informace o přijímacích zkouškách zde.

POČET TŘÍD OTEVÍRANÝCH V 2017/2018
1 třída (30 studentů)

ŠKOLNÉ
Ne

URČENÍ STUDIA
Studium je určeno pro žáky vyučené v oborech Kuchař, Číšník, Kuchař-číšník

TERMÍNY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ
12. dubna 2017
19. dubna 2017

Už máš v ruce výuční list z oboru Kuchař, Číšník nebo kombinaci obou? Chceš si doplnit vzdělání a získat maturitu? Pojď na Management v gastronomii dálkově a zvyš svou šanci na získání prestižní pozice v gastronomii – naši absolventi to zvládli. Ty můžeš být další v řadě.

Chceš podnikat v gastronomii nebo řídit provoz velkých hotelů? Tak na nic nečekej a pojď se to k nám naučit. Za naši dobrou práci mluví spoustou cen! A také desítky a stovky našich úspěšných absolventů, kteří pracují v České republice i zahraničí.

Naučíš se efektivně řídit gastronomický provoz ale i pracovní kolektiv. Díky naším zkušeným pedagogům z praxe budeš držet krok s moderní českou i zahraniční kuchyní a novými trendy na poli gastronomie. Získané znalosti z předchozího studia budou klíčem k tvému úspěchu. Díky tomu budeš na trhu práce v mnohem lepší pozici.

Management v gastronomii ve zkratce

  • Pro nástup na tento obor musíš mít výuční list v jednom z oborů Kuchař, Číšník, Kuchař-Číšník a 18 let.
  • Je zakončen maturitní zkouškou.
  • Výuka pouze jeden den v týdnu.
  • S maturitním vysvědčením z naší školy získáš prestiž v oboru. Absolventi naší školy jsou dlouhodobě úspěšní v České republice i v zahraničí.


Co budu umět?

  • Orientovat se v zahraničních kuchyních, moderní a zážitkové gastronomii, reaguje na nové trendy v gastronomii
  • Zabezpečovat zásobování a správné uchovávání a skladování surovin
  • Využívat svých dosud získaných znalostí technologických postupů, zpracování surovin, přípravy pokrmů a nápojů ke kontrole jejich přípravy a dosažené výsledné kvalitě
  • Orientovat se v pracovně právní problematice
  • Orientovat se v obchodně-podnikatelských aktivitách hotelů a dalších podniků a institucí cestovního ruchu
  • Organizovat průzkum trhu a vyhodnocovat výsledky, využívá marketingových nástrojů k prezentaci stravovacího zařízení, k nabídce služeb
  • Vést podnikovou administrativu, uzavírá pracovní smlouvy
  • Sestavovat operativní a dlouhodobé programy rozvoje podniku
  • Organizačně zajišťovat přípravu, průběh a ukončení gastronomických akcí

Jak to u nás vypadá?


Proč si vybrat SŠSS?

  • 1. Kvalitní zázemí a profesionální příprava

    Naši studenti jsou připravování na vysoké úrovni. Po absolvování se z nich stávají skuteční profesionálové v oboru. Disponujeme kvalitním vybavením školy a zkušenými pedagogy se znalostmi z praxe.

  • 2. Zahraniční spolupráce a výjezdy

    Naše škola každoročně spolupracuje se školami ze zahraničí a vysílá na ně studenty i pedagogy, kteří tak mají příležitost získat nové a užitečné informace, které by doma tak lehce nezískali a předávají je pak dále.

  • 3.Vychovali jsme mistry

    Naučili jsme řemeslo mistry ve svém oboru – lidi pracující pro hollywoodské hvězdy, manažery v zahraničních podnicích či Michelinské kuchaře – členy elitní celosvětové kuchařské společnosti.


Co říkají naši studenti?


Spolupráce

Spolupracujeme s českými asociacemi napříč gastronomickým oborem např. Česká barmanská asociace, Asociace kuchařů a cukrářů a s gastronomickými zařízeními.

Kde se uplatním?

Student se rozvíjí během studia komplexně jako osobnost, a po absolvování je schopen působit ve středním managementu hotelů a restauračních provozů nebo samostatně podnikat. Během studia získá veškeré potřebné kompetence k řízení lidí a provozu, stejně jako vedení podniku, ať už z oblasti legislativní a ekonomické či komunikační.

Absolvent najde uplatnění nejčastěji na pozicích středního managementu hotelových a restauračních provozoven, jako pracovník informačních turistických center v regionu, organizační pracovník v lázeňských zařízeních, popř. pracovník recepce. V případě zájmu má možnost pokračovat ve studiu na vysoké škole.

Dokumenty ke stažení pro obor Management v gastronomii