KÓD OBORU
65-41-L/51

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Management v gastronomii

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s maturitou

ZAKONČENÍ STUDIA
Maturitní zkouška

TYP STUDIA
Nástavbové denní

DÉLKA STUDIA
Dvouleté

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se konají – test se skládá z českého jazyka a matematiky. Na přihlášce uvádějte klasifikaci z učebního oboru. Přijatý uchazeč musí v den nástupu ke studiu doložit ověřenou kopii výučního listu. Detailní informace o přijímacích zkouškách zde.

POČET TŘÍD OTEVÍRANÝCH V 2017/2018
1 třída (30 studentů)

ŠKOLNÉ
Ne

URČENÍ STUDIA

Studium je určeno pro žáky vyučené v oborech Kuchař, Číšník, Kuchař – Číšník

TERMÍNY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ
12. dubna 2017
19. dubna 2017

Tvé plány a ambice nekončí pouze u vaření nebo obsluhování. Ty chceš víc!
To, co chceš, je řídit lidi a provoz hotelu nebo restaurace? Tak to jsi tu správně, k tomu se ti hodí maturita z naší školy.

Pro řízení gastronomického provozu si nevystačíš jen tak s něčím. Na nástavbovém studiu poznáš, co je to být pravým a zkušeným barmanem. Vína se stanou tvojí druhou přirozeností a Chardonnay ke smažené rybě budeš umět podávat i o půlnoci.

U nás nebudeš jen sedět v lavici. Víme, co potřebuješ k úspěchu v praxi. V odborné výuce se naučíš, jak to chodí v běžném provozu mimo školu, abys hned po absolvování mohl zazářit na trhu práce.

Obor Management v gastronomii ve zkratce

  • Dvouleté nástavbové studium zakončené maturitní zkouškou.
  • Jen pro absolventy oborů Kuchař, Číšník, Číšník-Kuchař
  • Naučíš se řízení hotelových a restauračních provozů a také provozů v oblasti služeb cestovního ruchu
  • Po absolvování můžeš pokračovat na vysokou školu

Co budu umět?

  • Orientovat se v zahraničních kuchyních, moderní a zážitkové gastronomii, reagovat na nové trendy v gastronomii
  • Organizovat a koordinovat činnosti pracovníků ve výrobě a odbytu
  • Organizačně zajišťovat přípravu, průběh a ukončení gastronomických akcí
  • Sestavovat operativní a dlouhodobé programy rozvoje podniku
  • Znát princip fungování trhu EU a způsoby podnikání v EU
  • Zabezpečovat zásobování a správné uchovávání a skladování surovin
  • Využívat svých získaných znalostí z předchozího studia technologických postupů, zpracování surovin, přípravy pokrmů a nápojů ke kontrole jejich přípravy a dosažené výsledné kvalitě
  • Orientovat se v pracovně právní problematice a zná systém péče o zdraví pracujících
  • Znát jednotlivé druhy vín a lihovin a vhodné doporučení těchto tekutin k pokrmům
  • Organizuje, řídí a kontroluje odbyt výrobků a služeb, ovládá systémy a způsoby obsluhy hostů

Jak to u nás vypadá?



Proč si vybrat SŠSS?

  • 1. Kvalitní zázemí a profesionální příprava

    Naši žáci jsou připravování na vysoké úrovni. Po absolvování se z nich stávají skuteční profesionálové v oboru. Disponujeme kvalitním vybavením školy a zkušenými pedagogy se znalostmi z praxe.

  • 2. Zahraniční spolupráce a výjezdy

    Naše škola každoročně spolupracuje se školami ze zahraničí, kam vysílá studenty i pedagogy. Každý má příležitost vyjet a získat nové a užitečné zkušenosti, které přetaví v lepší startovní podmínky pro kariéru.

  • 3. Vychovali jsme mistry

    Naučili jsme řemeslo mistry ve svém oboru – lidi pracující pro hollywoodské hvězdy, manažery v zahraničních podnicích či Michelinské kuchaře – členy elitní celosvětové kuchařské společnosti.


Co říkají naši žáci?


Spolupráce

Spolupracujeme s českými asociacemi napříč gastronomickým oborem např. Česká barmanská asociace, Asociace kuchařů a cukrářů a s gastronomickými zařízeními.

Kde se uplatním?

Žák se během studia naučí vše potřebné, aby mohl dokonale řídit gastronomický provoz, ať už je to hotel či restaurace nebo další zařízení cestovního ruchu. Získá sommeliérské, barmanské či baristické dovednosti na profesionální úrovni. Naučí se také organizovat práci a řídit pracovní kolektiv.

Absolvent se uplatní na pozici managementu v hotelnictví či restauračních zařízení. Po absolvování si žák může také založit vlastní podnikání. Díky jazykové přípravě si absolvent najde místo na trhu práce i za hranicemi republiky.

Dokumenty ke stažení pro obor Management v gastronomii