KÓD OBORU
65-41-L/51

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Management v gastronomii

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s maturitou

ZAKONČENÍ STUDIA
Maturitní zkouška

TYP STUDIA
Nástavbové denní

DÉLKA STUDIA
Dvouleté

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se konají – test z českého jazyka a matematiky. Na přihlášce uvádějte klasifikaci z učebního oboru. Přijatý uchazeč musí v den nástupu ke studiu doložit ověřenou kopii výučního listu. Detailní informace o přijímacích zkouškách zde.

POČET OTEVÍRANÝCH TŘÍD 
1 třída (30 studentů)

ŠKOLNÉ
Ne

LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano

URČENÍ STUDIA
Pro žáky vyučené v oborech: Kuchař, Číšník, Kuchař-číšník

Tvé plány a ambice nekončí pouze u vaření nebo obsluhování. Ty chceš víc! To, co chceš, je řídit lidi a provoz hotelu nebo restaurace? Tak to jsi tu správně, k tomu se ti hodí maturita z naší školy.

Pro řízení gastronomického provozu si nevystačíš jen tak s něčím. Na nástavbovém studiu poznáš, co je to být pravým a zkušeným barmanem. Vína se stanou tvojí druhou přirozeností a Chardonnay ke smažené rybě budeš umět podávat i o půlnoci.

U nás nebudeš jen sedět v lavici. Víme, co potřebuješ k úspěchu v praxi. V odborné praxi se naučíš, jak to chodí v běžném provozu mimo školu, abys hned po absolvování mohl zazářit na trhu práce.

Obor Management v gastronomii ve zkratce

  • Jen pro absolventy oborů Kuchař, Číšník, Číšník-Kuchař
  • Dvouleté nástavbové studium zakončíš maturitní zkouškou.
  • Naučíš se řízení hotelových a restauračních provozů, i provozů v oblasti služeb cestovního ruchu.
  • Po absolvování můžeš pokračovat ve studiu na vysoké škole.

Co budu umět?

  • Orientovat se v zahraničních kuchyních, moderní a zážitkové gastronomii, reagovat na nové trendy v gastronomii.
  • Organizovat a koordinovat činnosti pracovníků ve výrobě a odbytu.
  • Organizačně zajišťovat přípravu, průběh a ukončení gastronomických akcí.
  • Sestavovat operativní a dlouhodobé programy rozvoje podniku.
  • Základní principy fungování trhu EU a způsoby podnikání v EU.
  • Zabezpečovat zásobování a správné uchovávání a skladování surovin.
  • Využívat svých znalostí technologických postupů, zpracování surovin, přípravy pokrmů a nápojů ke kontrole jejich přípravy a dosažené výsledné kvality.
  • Orientovat v pracovně právní problematice a znát systém péče o zdraví pracujících.
  • Doporučit jednotlivé druhy vín a lihovin k pokrmům.
  • Organizovat, řídit a kontrolovat odbyt výrobků a služeb, ovládat systémy a způsoby obsluhy hostů.

Kde se uplatním?

Během studia se naučíš vše potřebné, abys mohl dokonale řídit gastronomický provoz, ať už je to hotel či restaurace. Získáš sommeliérské, barmanské a baristické dovednosti na profesionální úrovni. Naučíš se organizovat práci a řídit pracovní kolektiv.

Uplatníš se na pozici managementu v hotelnictví či v restauračních zařízeních. Po absolvování si můžeš založit vlastní podnikání. Díky jazykové přípravě si najdeš místo na trhu práce i za hranicemi republiky.

Proč si vybrat SŠSS?

  • 1. Kvalitní zázemí a profesionální příprava

    Naši studenti jsou připravováni na vysoké úrovni. Po absolvování se z nich stávají skuteční profesionálové v oboru. Škola má kvalitní vybavení a zkušené pedagogy se znalostmi z praxe.

  • 2. Zahraniční stáže a výjezdy

    Spolupracujeme se zahraničními školami, hotely a restauracemi. Naši studenti a pedagogové vyjíždí každoročně do celé Evropy, načerpat zkušenosti a zjistit, jak to chodí v jiných státech.  Nabízíme i prázdninové zahraniční pracovní stáže.

  • 3. Vychovali jsme mistry

    Naučili jsme řemeslo mistry ve svém oboru – lidi, pracující pro hollywoodské hvězdy, manažery v zahraničních podnicích, číšníky luxusních restaurací či michelinské kuchaře – členy elitní celosvětové gastronomické společnosti.

Jak to u nás vypadá?


Co říkají naši žáci?


Spolupracujeme s českými asociacemi napříč gastronomickým oborem např. Česká barmanská asociace, Asociace kuchařů a cukrářů a s gastronomickými zařízeními.