Je libo doušek vína?

SŠSSAkce školy

Žáci 4. ročníku oboru Hotelový a restaurační provoz pod dohledem svých učitelů odborného výcviku absolvovali projektový den „Nápojová gastronomie – sommelier“.

V moderně vybaveném školním Gastrocentru je také přivítal odborník z praxe Mgr. Alexandr Burda, který přítomné seznámil s problematikou pěstování vinné révy, s jejím zpracováním i skladováním, prezentací a s prodejem v intencích práce sommeliéra. Žáci si prohloubili dovednosti v servisu vín, a to včetně sabráže.

Prezentované nápoje:

Sedlecká vína Tramín červený, trať Nad Nesytem, Pálava, viniční trať SONBERK, vinařská obec Popice, podoblast Mikulovská, vinařská oblast Morava, Chardonnay, Riesling, Sauvignon, vinařská podoblast Velkopavlovická, vinařská obec Velké Němčice, vinařství PROQIN, Svatovavřinecké rosé, pozdní sběr – suché 2018, vinařství Válka (Biovíno 2019)

Připravované pokrmy:

Sušená panenka, salát z bylinkových výhonků, wasabi espuma
Kachní kroketa, dýňové a mrkvové pyré, teriaki omáčka
Hruška, tvaroh, glazované ořechy, maková drobenka, gel z černého čaje