Dne 19. 11. 2024 se žáci třídy HRP1 zúčastnili tandemové výuky na téma KÁVA, která proběhla ve Velké Polomi, v inspirativním prostředí místní kavárničky. Pod vedením odborníka z praxe, pana Radima Demela, se studenti ponořili do voňavého světa kávy. Součástí programu byla komentovaná prohlídka pražírny, kde se žáci dozvěděli, jak se různé druhy kávy pěstují, jaký vliv má způsob zpracování a pražení na výslednou chuť a vůni, a co vše se skrývá za přípravou kvalitního šálku. Během degustace měli možnost ochutnat a porovnat různé chutě a aroma kávy a lépe pochopit rozdíly mezi jednotlivými druhy pražení a zpracování. Díky přímému kontaktu s odborníkem a praxí si rozšířili obzory nejen o samotné kávě, ale také o jejím významu v gastronomii a životním stylu. Atmosféra kavárny a vůně čerstvě pražené kávy vytvořily zážitek, na který budou dlouho vzpomínat