Jehněčí s čočkovým salátem

SŠSSAkce školy

workshop zelenina

Workshop Zásady moderní přípravy jídel II na téma Jarní menu pořádal 11. 3. 2022 Unihost ve spolupráci se SŠSS Krakovská v Ostravě-Hrabůvce. Kurz absolvovalo 7 učitelů z pěti škol s gastronomickým zaměřením. Do přípravy pokrmů se zapojili žáci pod vedením lektora Tomáše Braczka. Žáci se v průběhu celého kurzu podíleli na přípravě netradičního velikonočního menu. Zároveň měli možnost poznat suroviny jako chilli pasta, červený pomeranč, brazilsko-perníková skořice a pracovat s nimi. Připravované menu se skládalo ze 4 chodů – studený předkrm pastrami a ovčí sýr, polévka hráškové valoute, jehněčí s pěti druhy koření, placatý chléb s čočkovým salátem. Na závěr se podával velmi osvěžující dezert Posset ze tří citrusů.