Na odbornou reciproční návštěvu přijelo do Ostravy sedm žáků s pedagogickým doprovodem ze školy Ulsan College v Ulsanu v Koreji. Jedná se o pokračování úspěšné spolupráce SŠ společného stravování v Ostravě-Hrabůvce s partnerskou školou.
Od prvních dnů na studenty čekal bohatý program. V pátek 20. 9.2024 po přivítání p. ředitelkou Mgr. Ivanou Matulovou a prohlídce školy následovalo seznámení s českou gastronomií a přípravou pokrmů. V Gastrocentru SŠSS pod vedením odborných učitelů Radka Plačka a Michala Adama si poprvé vyzkoušeli připravit české menu společně s žáky 3. ročníku oboru Kuchař Josefem Příhodou a Jakubem Mirochou.
Předkrm: Tatarský biftek, chips z kváskového chleba
Polévka: Kulajda
Hlavní chod: Kachní prso, omáčka z červeného vína, pyré z černého kořene, Roláda z bůčku, kedlubnové zeli, bramborový knedlík
Dezert: Čokoládový cheesecake, malinový sorbet, ovoce
V průběhu dne proběhl workshop „Příprava teplých a nealkoholických míchaných nápojů“. Škola připravila pro Korejce také komentovanou prohlídku Ostravy. Studenti 4. ročníku oboru Služby cestovního ruchu provedli své kolegy nejznámějšími místy města i s výkladem o jejím založení, historii až po současnost. Své putování zakončili na vyhlídkové věži Nové radnice.