Opět jsme ve zlatém pásmu

SŠSSAkce školy

V Praze Letňanech se 22. května 2024 konal další ročník největší gastronomické soutěže pro juniorské kuchaře a cukráře Gastro Junior Bidfood Cup 2024. Dvoudenní soutěž pro mladé talenty do 21 let ze středních gastronomických škol a učilišť pořádá Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Jejím smyslem je rozvoj dovedností nastupující generace kuchařů a cukrářů.

Náš žák Marek Deutsch (hlavní kuchař-K3) a Luc Duc Tuan (pomocný kuchař-HRP2) skvěle reprezentovali naši školu. Zadáním soutěže bylo připravit hlavní chod z mořského vlka pro 4 osoby s časovým limitem 60 minut. Naši kuchaři připravili úžasný pokrm: Roládku z mořského vlka, omáčku z kimchi, marinovanou zeleninu, sushi rýži, gyoza knedlíček, tempura pakchoi a koriandrový olej. Umístili se ve zlatém pásmu! 🏅👏

Své umění porotě předvedla Šárka Kořená z 2. ročníku oboru Cukrář a prvačka Adéla Zapletalová v pozici pomocníka (komi). Jejím úkolem bylo připravit 4 porce talířového dezertu během 60 minut. Dezert musel obsahovat 3 základní složky – chlazenou nebo mrazenou složku, espumu a křupavou složku. Další podmínkou bylo použití čokolády Callebaut, pyré Ponthier a výběr jedné ze zadaných chuťových kombinací. Šárka si zvolila kombinaci lískový ořech – citron/yuzu – mléčná čokoláda. Svým výkonem se umístila v bronzovém pásmu.

Jsme na vás hrdí a těšíme se na další úspěchy! 💪👨‍🍳👨‍🍳