Mezinárodní gastronomická soutěž pro žáky odborných a hotelových škol se od 19. do 22. 3. 2024 konala v Hotelové akademii v Nitře. Šest týmů z 6 škol z ČR, Slovenska, Francie a Chorvatska bojovalo se svou přípravou banketu. Naši školu reprezentovali žáci 3. ročníku oboru Kuchař Marek Deutsch, Matěj Bortlík a číšníci Barbora Mirochová se Stanislavem Bittnerem. A vedli si skvěle. Marek s Matějem získali za své 4chodové menu 1. místo ve zlatém pásmu a číšníci Barbora a Stanislav za slavnostní tabuli 2. místo ve stříbrném pásmu. Gratulujeme.
Kuchaři
3 hodiny na přípravu 4chodového menu – studený předkrm s povinností použití zeleniny, teplá polévka s povinnou surovinou – pernatá zvěř, hlavní jídlo – povinná zvěřina a regionální suroviny, dezert libovolný s přidáním lesních plodů
Číšníci
2 hodiny na přípravu slavnostní tabule na téma „Jak zachránit naše lesy – plíce země a kolébka života“ pro 4 osoby, dalších 60 minut pro obsluhu banketním způsobem – překládání z mís