S vůní Španělska

SŠSSAkce školy

španělská kuchyně

II. Kurz španělské gastronomie na českých odborných školách 2019 sponzorovaný Institutem zahraničního obchodu Španělska (ICEX)

V prostorách Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce se 5. listopadu 2019 uskutečnil Kurz španělské gastronomie.

Do Gastrocentra SŠSS v Ostravě-Hrabůvce 5. 11. 2019 zavítal španělský šéfkuchař Enrique García Tejada v rámci projektu Kurz španělské gastronomie na českých odborných školách. Pod jeho vedením měli žáci jedinečnou příležitost uvařit typická španělská jídla, která jsou v naší zemi méně známá, ale ke Španělsku neodmyslitelně patří. Společně připravili tříchodovém menu. Jako první provoněly cvičnou kuchyni krevety na česneku, dalším chodem byl nejznámější španělský pokrm valencijská paella a na závěr sladká tečka – pomerančový sorbet.

U degustace byli kromě tvůrců přítomni i zástupci španělského velvyslanectví pan José Manuel Revuelta, obchodní rada, pan Miguel Valentín, obchodní analytik, pan Jaroslav Němeček, zástupce Cuchillos Arcos a stážista Jorge Relloso. Díky skvělému přístupu pana Tejedy se celý den nesl v příjemné tvůrčí atmosféře. Jeho vyvrcholením byla konzumace výtečně připravených tradičních španělských pokrmů.

Hosté: Bc. Miroslava Segar, Magistrát města Ostravy Odbor školství a sportu, Mgr. Marcela Schullová, členka komise pro vzdělávání, vědu a výzkum, Mgr. Martina Plchová, referent oddělení rozvoje vzdělávání odbor školství, mládeže a sportu, Mgr. Ivana Matulová, ředitelka Střední školy společného stravování, Ing. Patrik Šajtar, MMO, kancelář primátora, oddělení zahraničních vztahů, Mgr. Vojtěch Zachník, PhD. MMO, odbor školství a sportu.
Za Velvyslanectví se zúčastnili: obchodní rada – pan José Manuel Revuelta, obchodní analytik – pan Miguel Valentín, stážista – Jorge Relloso
Španělský lektor kurzu: Enrique Garcia Tejada