Stříbro s vůní medu

SŠSSAkce školy

Žáci se soutěže zúčastnili v rámci projektu Erasmus+ 2022-1-CZ01-KA121-VET-000061621

Pro žáky z gastronomických škol uspořádala 21. 3. až 24. 3. 2023 Hotelová Akademia v Nitře mezinárodní soutěž Gastrofestival 2023 na téma Malá včela – velký zázrak přírody. Naši školu reprezentovalo čtyřčlenné družstvo číšníků a kuchařů – Natálie Bokolová z 1. ročníku a Barbora Mirochová z 2. ročníku oboru Číšník a Matěj Bortlík a Marek Deutsch, žáci 2. ročníku oboru Kuchař. Komisaři je ocenili nejen za nejlepší komunikaci v týmu kuchař-číšník, ale i za jejich celkový výkon v soutěži. V konkurenci 5 týmů se umístili na 2. místě ve stříbrném pásmu.

Součástí soutěže byla i prezentace SŠSS Krakovská, nabídka nápojů a pokrmů ČR. Kuchaři připravili menu na určené téma – předkrm s povinností mléčného výrobku, polévku s luštěninou, hlavní chod musel obsahovat vepřové maso a med a na závěr moučník na bázi medu. Číšníci připravili slavnostní tabuli na stejné téma jako kuchaři, servírovali a dohotovili pokrmy před zraky hostů. Nechyběla ani dekantace vín a umíchání aperitivního drinku pro 6 osob s povinností medoviny.