Zážitkové menu v nemocniční kuchyni

SŠSSAkce školy

čtyřchodové zážitkové menu

U příležitosti Mezinárodního dne kuchařů 20. 10. 2021 v jídelně Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy, Oddělení léčebné výživy a stravování, podali naši kuchaři pomocnou ruku při přípravě 4chodové menu. Skládalo se z předkrmu – humusu, peperonaty a bruschetty, následoval pórkovo-bramborový krém s modrým sýrem, jako hlavní chod porchetta z kotletky se zimním zeleninovým ragú, tvarohovou tarhoňou s hráškem a na závěr jako dezert švestkový koláč s vanilkovou posypkou. Na zážitkovém menu pro zaměstnance nemocnice se spolupodíleli kuchaři 1. ročníku Matěj Bortlík, Ondřej Kovařík, Vojtěch Lazar, David Pavlíček a Jan Doležal z 3. ročníku oboru Kuchař-číšník.