Číšník, Servírka 65-99-H/02
Úplnou profesní kvalifikaci Číšník, Servírka lze složit po předložení osvědčení o získání následujících profesních kvalifikací:
- Číšník/servírka
kód 65-008-H
Úplná profesní kvalifikace Číšník, Servírka je dále rozvíjena profesními kvalifikacemi:
- Barman/barmanka
kód 65-009-H - Sommelier/Sommelierka
kód 65-010-H
Kuchař 65-99-H/01
Úplnou profesní kvalifikaci Kuchař lze složit po předložení osvědčení o získání následujících profesních kvalifikací:
- Kuchař/kuchařka teplých pokrmů
kód 65-001-H - Kuchař/kuchařka studené kuchyně
kód 65-002-H - Kuchař/kuchařka minutkových pokrmů
kód 65-004-H
Kuchař-číšník 65-51-H/01
Závěrečnou zkoušku z oboru Kuchař-Číšník lze složit po předložení osvědčení o získání následujících profesních kvalifikací:
- Kuchař/kuchařka teplých pokrmů
kód 65-001-H - Kuchař/kuchařka studené kuchyně
kód 65-002-H - Kuchař/kuchařka minutkových pokrmů
kód 65-004-H nebo - Číšník/servírka
kód 65-008-H
Cukrář 29-54-H/01
Úplnou profesní kvalifikaci Cukrář lze složit po předložení osvědčení o získání následujících profesních kvalifikací:
- Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů (kód 29-007-H)
- Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva (kód 29-002-H)
- Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků (kód 29-012-H)
NÁZEV PROFESNÍ KVALIFIKACE | KÓD KVALIFIKACE | ZÁSTUPCE AUTORIZOVANÉ OSOBY | TERMÍN ZKOUŠKY |
---|---|---|---|
Kuchař/kuchařka teplých pokrmů | 65-001-H | Petr Přeček | Dle individuální domluvy |
Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva | 29-002-H | Bc. Kamila Fukanová | Dle individuální domluvy |
Kuchař/kuchařka studené kuchyně | 65-002-H | Petr Přeček | Dle individuální domluvy |
Řemeslný výrobce / řemeslná výrobkyně perníků | 29-042-H | Bc. Kamila Fukanová | Dle individuální domluvy |
Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů | 29-007-H | Bc. Kamila Fukanová | Dle individuální domluvy |
Pracovník/pracovnice výroby a zpracování modelovací a marcipánové hmoty | 29-008-H | Šárka Hlaváčová | Dle individuální domluvy |
Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků | 29-012-H | Bc. Kamila Fukanová | Dle individuální domluvy |
Jednoduchá obsluha hostů | 65-007-H | Mgr. Dagmar Bartoníková | Dle individuální domluvy |
Kuchař/kuchařka minutkových pokrmů | 65-004-H | Mgr. Radek Plaček | Dle individuální domluvy |
Sommelier/sommelierka | 65-010-H | Mgr. Silvie Bartlová | Dle individuální domluvy |
Číšník/servírka | 65-008-H | Mgr. Dagmar Bartoníková | Dle individuální domluvy |
Barman/barmanka | 65-009-H | Mgr. Pavlína Dávidíková | Dle individuální domluvy |
Přihlášky ke stažení
Kdo se může ke zkoušce přihlásit?
O zkoušku se může ucházet osoba starší 18 let s minimálně základním vzděláním nebo i osoba starší 16 let, ale jen v případě, že je účastníkem rekvalifikace.
Vyplňte přihlášku, kterou najdete níže na této stránce a odešlete na adresu SŠSS. Do 21 dnů od doručení dostanete odpověď – pozvánku ke zkoušce (termín zkoušky a úhrada bude s vámi konzultována).
Kolik se platí za složení zkoušky?
Cenu se dozvíte při sjednávání zkoušky, přihlíží se ke skutečnosti, kolik osob koná zkoušku najednou, jak je zkouška materiálově a energeticky náročná atd. Cena se pohybuje v rozmezí 2.000–4.700 Kč. Stanovená částka musí být uhrazena na účet SŠSS nejpozději do 7 dnů před konáním zkoušky.
Jak se realizují zkoušky?
Zkouška probíhá podle hodnotícího standardu profesní kvalifikace, která stanovuje:
- formu zkoušky (písemná, ústní, praktická nebo kombinovaná),
- zda má být zkouška konána před zkušební komisí nebo jednou autorizovanou osobou (AO) nebo jejím zástupcem,
- dobu přípravy a realizaci zkoušky,
- výši úhrady, která se odvíjí od § 6 vyhl. 208/2007 Sb. (na výši úhrady se dohodne autorizovaná osoba s uchazečem).
Obsah zkoušky, doba trvání a vybavení na zkoušku
Všechny odpovědi na tyto a jiné otázky naleznete na stránkách: http://www.narodnikvalifikace.cz/
- Ze skupiny oborů vyhledejte pro kuchaře a číšníka: gastronomie, hotelnictví a turismus.
- Pro cukráře: potravinářství a potravinářská chemie.
- U přípravy teplých pokrmů vyhledejte kvalifikační a hodnotící standard – tedy to, co budete muset znát, umět a také prakticky předvést a také to, jak za předvedení činnosti budete hodnoceni.