Zvládají práci i pláž

SŠSSProjekty a zahraniční stáže

Šest studentů oborů Hotelový a restaurační provoz a Služby cestovního ruchu vycestovalo za zkušenostmi do Španělské Málagy. V hotelu a v restauracích přímo v centru města mohou pracovat tři týdny díky stáži Erasmus+. „Očistila jsem stovky krevet. Teď už mi ale v kuchyni svěřují i konečnou úpravu pokrmů,“ usmívá se Klára Hrůzová.

Celá skupina bydlí společně v domku blízko pláže a kromě pracovních povinností si musí sami zajišťovat i fungování celé domácnosti. Nevyhnou se praní, žehlení, nakupování či úklidu. Chvíle volna tráví poznáváním kulturních památek i odpočinkem na pláži. Rádi společně vaří i stolují. „Na trhu s čerstvými potravinami jsem koupil krevety a zeleninu. Byla z toho výborná večeře pro všechny,“ vypráví Šimon Galia. „Už jsem tak mohl využít trik pro odstranění vnitřností z krevet, který jsem pochytil od místních kuchařů,“ doplňuje Šimon.

Ve volných dnech se parta stážistů vydává i za hranice města. „Podívali jsme se zatím do Sevilly a do nedaleké Fuenguiroly, kde se zrovna konal tradiční festival. Takže jsme kromě zvyků a jídel Španělska zakusili také hudbu a tance z Turecka a Mauriciu, placky z Indie, hotdog z Ameriky nebo kubánské koktejly,“ vysvětluje Jakub Toman.