SŠSS

KÓD OBORU
65-51-H/01

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

TYP STUDIA
Dálkové

DÉLKA STUDIA
Tříleté studium

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se nekonají. O přijetí rozhoduje prospěch. K přihlášce doložte ověřené kopie vysvědčení z 8. a 9. ročníku základní školy.

POČET OTEVÍRANÝCH TŘÍD
1 třída (30 studentů)

ŠKOLNÉ
Ne

STUDIUM URČENO
Pouze pro plnoleté uchazeče.

LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano

Nauč se řemeslo, které nikdy nevyjde z módy. Studuj to nejlepší ze světové kuchyně, ovládni nůž a poznej tajemství chuti. Pomocí zdatné práce s chutěmi ohromíš každého zákazníka. Právě to tě naučí naši zkušení pedagogové.

Chceš-li skloubit práci se vzděláváním tak není lepší volba. U nás budeš do školy chodit jen jeden den v týdnu – ale ani tak nepřijdeš o nic důležitého! Naučíme tě nejzajímavější z české i zahraniční kuchyně, umění prezentace jídla i moderním trendům. Kdyby ti to nestačilo, můžeš se zapsat na různé kurzy, které rozšiřují specifické dovednosti a dále zvyšují tvé šance po dokončení školy.

Naučíš se vše potřebné pro praxi, od přípravy všech druhů masa, moučníků po chystání teplých nápojů. S přípravou, kterou získáš na naší škole budeš mít jistotu, že na trhu práce o tebe bude zájem.

Obor Kuchař ve zkratce

  • Bez přijímacích zkoušek
  • Je zakončen závěrečnou zkouškou s výučním listem
  • Výuka probíhá pouze jeden den v týdnu, je tak možnost skloubit studium s prací
  • Během studia získáš všechny potřebné znalosti pro práci v mnoha druzích kuchyní – od školních jídelen až po lodní kuchyně

Co budu umět?

  • Připravovat pokrmy studené i teplé kuchyně
  • Zvládat upravovat všechny druhy masa
  • Připravovat bezmasé pokrmy, saláty a dezerty
  • Připravovat pokrmy pro různé typy slavnostních hostin
  • Prezentovat své výtvory
  • Zapojit svou kreativitu a chuťové schopnosti
  • Komunikovat na profesionální úrovni
  • Porozumět základům správného stolničení
  • Správnou a kvalifikovanou práci s potravinami, jejich uskladněním a zpracováním
  • Sestavovat jídelní lístky
  • Vykonávat obchodně-provozní akvitity
  • Připravovat pokrmy typické pro zahraniční i českou kuchyni

Počet konzultací v jednotlivých ročnících

Vyučovací předmět
I. ročník
II. ročník
III. ročník
Český jazyk a literatura
20
20
15
Hlavní cizí jazyk
20
20
20
2. cizí jazyk
10
10
10
Občanský základ
10
10
10
Základy přírodních věd
10
10
10
Matematika
10
10
15
Informatika
10
10
10
Ekonomika
10
10
10
Základy podnikání
x
10
10
Potraviny a výživa
10
10
10
Technologie
20
20
30
Stolničení
20
20
10
Komunikace ve službách
10
10
X
Odborný výcvik
40
40
40

Proč si vybrat SŠSS?

  • 1. Kvalitní zázemí a profesionální příprava

    Naši studenti jsou připravováni na vysoké úrovni. Po absolvování se z nich stávají skuteční profesionálové v oboru. Škola má kvalitní vybavení a zkušené pedagogy se znalostmi z praxe.

  • 2. Zahraniční výjezdy a stáže

    Naši studenti a pedagogové vyjíždí každoročně do celé Evropy, načerpají dostatek zkušeností z praxe a zjistí, jak to chodí v jiných státech. Spolupracujeme se zahraničními školami, hotely a restauracemi. Nabízíme i prázdninové zahraniční pracovní stáže.

  • 3. Vychovali jsme mistry

    Naučili jsme řemeslo mistry ve svém oboru – lidi pracující pro hollywoodské hvězdy, manažery v zahraničních podnicích či Michelinské kuchaře – členy elitní celosvětové kuchařské společnosti.

Jak to u nás vypadá?



Spolupráce

Spolupracujeme s českými asociacemi napříč gastronomickým oborem např. Česká barmanská asociace, Asociace kuchařů a cukrářů a s gastronomickými zařízeními.