KÓD OBORU
65-51-H/01
ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař
DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem
ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška
TYP STUDIA
Dálkové
DÉLKA STUDIA
Tříleté studium
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se nekonají. O přijetí rozhoduje prospěch. K přihlášce doložte ověřené kopie vysvědčení z 8. a 9. ročníku základní školy.
POČET OTEVÍRANÝCH TŘÍD
1 třída (30 studentů)
ŠKOLNÉ
Ne
STUDIUM URČENO
Pouze pro plnoleté uchazeče.
LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano
Nauč se řemeslo, které nikdy nevyjde z módy. Studuj to nejlepší ze světové kuchyně, ovládni nůž a poznej tajemství chuti. Pomocí zdatné práce s chutěmi ohromíš každého zákazníka. Právě to tě naučí naši zkušení pedagogové.
Chceš-li skloubit práci se vzděláváním tak není lepší volba. U nás budeš do školy chodit jen jeden den v týdnu – ale ani tak nepřijdeš o nic důležitého! Naučíme tě nejzajímavější z české i zahraniční kuchyně, umění prezentace jídla i moderním trendům. Kdyby ti to nestačilo, můžeš se zapsat na různé kurzy, které rozšiřují specifické dovednosti a dále zvyšují tvé šance po dokončení školy.
Naučíš se vše potřebné pro praxi, od přípravy všech druhů masa, moučníků po chystání teplých nápojů. S přípravou, kterou získáš na naší škole budeš mít jistotu, že na trhu práce o tebe bude zájem.
Obor Kuchař ve zkratce
Co budu umět?
- Připravovat pokrmy studené i teplé kuchyně
- Zvládat upravovat všechny druhy masa
- Připravovat bezmasé pokrmy, saláty a dezerty
- Připravovat pokrmy pro různé typy slavnostních hostin
- Prezentovat své výtvory
- Zapojit svou kreativitu a chuťové schopnosti
- Komunikovat na profesionální úrovni
- Porozumět základům správného stolničení
- Správnou a kvalifikovanou práci s potravinami, jejich uskladněním a zpracováním
- Sestavovat jídelní lístky
- Vykonávat obchodně-provozní akvitity
- Připravovat pokrmy typické pro zahraniční i českou kuchyni
POČTY KONZULTACÍ D
Vyučovací předmět | I. ročník | II. ročník | III. ročník |
---|---|---|---|
Český jazyk a literatura | 20 | 20 | 15 |
Hlavní cizí jazyk | 20 | 20 | 20 |
2. cizí jazyk | 10 | 10 | 10 |
Občanský základ | 10 | 10 | 10 |
Základy přírodních věd | 10 | 10 | 10 |
Matematika | 10 | 10 | 15 |
Informatika | 10 | 10 | 10 |
Ekonomika | 10 | 20 | X |
Základy podnikání | X | X | 20 |
Potraviny a výživa | 10 | 10 | 10 |
Technologie K | 20 | 20 | 30 |
Technologie Č | 20 | 20 | 10 |
Stolničení Č | 20 | 20 | 30 |
Stolničení K | 20 | 20 | 10 |
Komunikace ve službách | 10 | 10 | X |
Odborný výcvik | 40 | 40 | 40 |
Proč si vybrat SŠSS?
1. Kvalitní zázemí a profesionální příprava
Naši studenti jsou připravováni na vysoké úrovni. Po absolvování se z nich stávají skuteční profesionálové v oboru. Škola má kvalitní vybavení a zkušené pedagogy se znalostmi z praxe.
2. Zahraniční výjezdy a stáže
Naši studenti a pedagogové vyjíždí každoročně do celé Evropy, načerpají dostatek zkušeností z praxe a zjistí, jak to chodí v jiných státech. Spolupracujeme se zahraničními školami, hotely a restauracemi. Nabízíme i prázdninové zahraniční pracovní stáže.
3. Vychovali jsme mistry
Naučili jsme řemeslo mistry ve svém oboru – lidi pracující pro hollywoodské hvězdy, manažery v zahraničních podnicích či Michelinské kuchaře – členy elitní celosvětové kuchařské společnosti.
Jak to u nás vypadá?
Spolupráce
Spolupracujeme s českými asociacemi napříč gastronomickým oborem např. Česká barmanská asociace, Asociace kuchařů a cukrářů a s gastronomickými zařízeními.