KÓD OBORU
65-51-H/01

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Číšník

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

TYP STUDIA
Dálkové

DÉLKA STUDIA
Tříleté studium

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se nekonají. O přijetí rozhoduje prospěch. K přihlášce doložte ověřené kopie vysvědčení z 8. a 9. ročníku základní školy. Více informací naleznete zde.

POČET OTEVÍRANÝCH TŘÍD
1 třída (30 studentů)

ŠKOLNÉ
Ne

STUDIUM URČENO
Pouze pro plnoleté uchazeče.

LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano

Hledáte školu s dobrým uplatněním, kde se vyučuje jen jeden den v týdnu? Máte dobrou koordinaci a komunikace s lidmi Vám nedělá problémy? Poznejte svět vrcholné gastronomie, oslav a moderních trendů. Studujte atraktivní obor na škole s řadou ocenění a úspěšnými absolventy!

Díky tomu, že vzdělávání u nás probíhá pouze jeden den v týdnu, můžete jej skvěle skloubit s prací. U nás získáte znalosti od profesionálů z praxe. Ovládnete také techniky odbytu a přípravy pokrmů.

Být číšníkem dnes už neznamená pouze roznášku piva. Naučíme Vás, jak obsluhovat tak, aby se zákazníci s radostí vraceli. Během vzdělávání se dozvíte například, jak připravovat lahodné nápoje a také jak správně obsluhovat slavnostní hostiny.

Obor Číšník ve zkratce

  • Tříletá dálková forma zakončena závěrečnou zkouškou s výučním listem.
  • Bez přijímacích zkoušek.
  • Vzdělávání jen jeden den v týdnu.
  • S výučním listem z naší školy získáte prestiž v oboru. Absolventi naší školy jsou dlouhodobě úspěšní a uznávaní v České republice i v zahraničí.

Co budeš umět?

  • Dbát na vzhled a estetiku sebe samotného, pracovního prostředí i pracovních činností.
  • Sestavovat menu, jídelní a nápojové lístky podle gastronomických pravidel a pravidel racionální výživy.
  • Sestavovat typickou nabídku pokrmů a nápojů pro všechny typy slavnostních hostin.
  • Rozlišovat a tvořit alkoholické i nealkoholické druhy míchaných nápojů.
  • Znát jednotlivé druhy vín a lihovin a vhodné kombinace s jídly.
  • Čepovat a podávat pivo dle pravidel obsluhy.
  • Připravit pracoviště, studené i teplé nápoje.
  • Obsluhovat v hotelových zařízeních a pokojích.
  • Etiketu a správné vystupování a jednání s hosty.

Kde se uplatním?

Zvládneš obsluhu hostů při běžný příležitostech, ale i slavnostních hostinách o mnoha chodech. Ovládneš přípravu studených i teplých nápojů, stejně jako nápojů nealkoholických i alkoholických.

Uplatnění po dokončení vzdělávání nalezneš ve všech typech restauračních zařízení od školních stravovacích zařízení, přes běžné hospody a restaurace, až k lodním či hotelovým kuchyním – jako tví starší spolužáci.

Proč si vybrat SŠSS?

  • 1. Kvalitní zázemí a profesionální příprava

    Naši studenti jsou připravováni na vysoké úrovni. Po absolvování se z nich stávají skuteční profesionálové v oboru. Škola má kvalitní vybavení a zkušené pedagogy se znalostmi z praxe.

  • 2. Zahraniční výjezdy a stáže

    Naši studenti a pedagogové vyjíždí každoročně do celé Evropy, načerpají dostatek zkušeností z praxe a zjistí, jak to chodí v jiných státech. Spolupracujeme se zahraničními školami, hotely a restauracemi. Nabízíme i prázdninové zahraniční pracovní stáže.

  • 3.Vychovali jsme mistry

    Naučili jsme řemeslo mistry ve svém oboru – lidi, pracující pro hollywoodské hvězdy, manažery v zahraničních podnicích či Michelinské kuchaře – členy elitní celosvětové kuchařské společnosti.

Jak to u nás vypadá?

Co říkají naši studenti?


Spolupracujeme s českými asociacemi napříč gastronomickým oborem např. Česká barmanská asociace, Asociace kuchařů a cukrářů a s gastronomickými zařízeními.