KÓD OBORU
65-51-H/01

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

TYP STUDIA
Dálkové

DÉLKA STUDIA
Tříleté studium

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se nekonají. O přijetí rozhoduje prospěch. K přihlášce doložte ověřené kopie vysvědčení z 8. a 9. ročníku základní školy. Více informací zjistíte v zde.

POČET OTEVÍRANÝCH TŘÍD
1 třída (30 studentů)

ŠKOLNÉ
Ne

STUDIUM URČENO
Pouze pro plnoleté uchazeče.

LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano

Nauč se řemeslo, které nikdy nevyjde z módy. Studuj to nejlepší ze světové kuchyně, ovládni nůž a poznej tajemství chuti. Pomocí zdatné práce s chutěmi ohromíš každého zákazníka. Právě to tě naučí naši zkušení pedagogové.

Chceš-li skloubit práci se vzděláváním tak není lepší volba. U nás budeš do školy chodit jen jeden den v týdnu – ale ani tak nepřijdeš o nic důležitého! Naučíme tě nejzajímavější z české i zahraniční kuchyně, umění prezentace jídla i moderním trendům. Kdyby ti to nestačilo, můžeš se zapsat na různé kurzy, které rozšiřují specifické dovednosti a dále zvyšují tvé šance po dokončení školy.

Naučíš se vše potřebné pro praxi, od přípravy všech druhů masa, moučníků po chystání teplých nápojů. S přípravou, kterou získáš na naší škole budeš mít jistotu, že na trhu práce o tebe bude zájem.

Obor Kuchař ve zkratce

  • Bez přijímacích zkoušek
  • Je zakončen závěrečnou zkouškou s výučním listem
  • Výuka probíhá pouze jeden den v týdnu, je tak možnost skloubit studium s prací
  • Během studia získáš všechny potřebné znalosti pro práci v mnoha druzích kuchyní – od školních jídelen až po lodní kuchyně

Co budu umět?

  • Připravovat pokrmy studené i teplé kuchyně
  • Zvládat upravovat všechny druhy masa
  • Připravovat bezmasé pokrmy, saláty a dezerty
  • Připravovat pokrmy pro různé typy slavnostních hostin
  • Prezentovat své výtvory
  • Zapojit svou kreativitu a chuťové schopnosti
  • Komunikovat na profesionální úrovni
  • Porozumět základům správného stolničení
  • Správnou a kvalifikovanou práci s potravinami, jejich uskladněním a zpracováním
  • Sestavovat jídelní lístky
  • Vykonávat obchodně-provozní akvitity
  • Připravovat pokrmy typické pro zahraniční i českou kuchyni

Proč si vybrat SŠSS?

  • 1. Kvalitní zázemí a profesionální příprava

    Naši studenti jsou připravováni na vysoké úrovni. Po absolvování se z nich stávají skuteční profesionálové v oboru. Škola má kvalitní vybavení a zkušené pedagogy se znalostmi z praxe.

  • 2. Zahraniční výjezdy a stáže

    Naši studenti a pedagogové vyjíždí každoročně do celé Evropy, načerpají dostatek zkušeností z praxe a zjistí, jak to chodí v jiných státech. Spolupracujeme se zahraničními školami, hotely a restauracemi. Nabízíme i prázdninové zahraniční pracovní stáže.

  • 3. Vychovali jsme mistry

    Naučili jsme řemeslo mistry ve svém oboru – lidi pracující pro hollywoodské hvězdy, manažery v zahraničních podnicích či Michelinské kuchaře – členy elitní celosvětové kuchařské společnosti.

Jak to u nás vypadá?



Spolupráce

Spolupracujeme s českými asociacemi napříč gastronomickým oborem např. Česká barmanská asociace, Asociace kuchařů a cukrářů a s gastronomickými zařízeními.

Co říkají naši žáci?