KÓD OBORU
65-51-H/01

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

TYP STUDIA
Dálkové

DÉLKA STUDIA
Tříleté studium

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se nekonají. O přijetí rozhoduje prospěch. K přihlášce doložte ověřené kopie vysvědčení z 8. a 9. ročníku základní školy. Více informací zjistíte v zde.

POČET TŘÍD OTEVÍRANÝCH V 2017/2018
1 třída (30 studentů)

ŠKOLNÉ
Ne

URČENÍ STUDIA
Studium je určeno pouze pro plnoleté uchazeče.

TERMÍNY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ
24. 4. 2017

 

Nauč se řemeslo, které nikdy nevyjde z módy. Studuj to nejlepší ze světové kuchyně, ovládni nůž a poznej tajemství chuti. Pomocí zdatné práce s chutěmi ohromíš každého zákazníka. Právě to tě naučí naši zkušení pedagogové.

Chceš-li skloubit práci se vzděláváním tak není lepší volba. U nás budeš do školy chodit jen jeden den v týdnu – ale ani tak nepřijdeš o nic důležitého! Naučíme tě nejzajímavější z české i zahraniční kuchyně, umění prezentace jídla i moderním trendům. Kdyby ti to nestačilo, můžeš se zapsat na různé kurzy, které rozšiřují specifické dovednosti a dále zvyšují tvé šance po dokončení školy.

Naučíš se vše potřebné pro praxi, od přípravy všech druhů masa, moučníků po chystání teplých nápojů. S přípravou, kterou získáš na naší škole budeš mít jistotu, že na trhu práce o tebe bude zájem.

Obor Kuchař ve zkratce

  • Bez přijímacích zkoušek
  • Je zakončen závěrečnou zkouškou s výučním listem
  • Výuka probíhá pouze jeden den v týdnu, je tak možnost skloubit studium s prací
  • Během studia získáš všechny potřebné znalosti pro práci v mnoha druzích kuchyní – od školních jídelen až po lodní kuchyně


Co budu umět?

  • Připravovat pokrmy studené i teplé kuchyně
  • Prezentovat své výtvory
  • Zapojit svou kreativitu a chuťové schopnosti
  • Komunikovat na profesionální úrovni
  • Porozumět základům správného stolničení
  • Správnou a kvalifikovanou práci s potravinami, jejich uskladněním a zpracováním
  • Sestavovat jídelní lístky
  • Vykonávat obchodně-provozní akvitity
  • Připravovat pokrmy typické pro zahraniční i českou kuchyni

Jak to u nás vypadá?



Proč si vybrat SŠSS?

  • 1. Kvalitní zázemí a profesionální příprava

    Naši studenti jsou připravování na vysoké úrovni. Po absolvování se z nich stávají skuteční profesionálové v oboru. Disponujeme kvalitním vybavením školy a zkušenými pedagogy se znalostmi z praxe.

  • 2. Zahraniční spolupráce a výjezdy

    Naše škola každoročně spolupracuje se školami ze zahraničí, kam vysílá studenty i pedagogy. Každý má příležitost vyjet a získat nové a užitečné zkušenosti, které přetaví v lepší startovní podmínky pro kariéru.

  • 3. Vychovali jsme mistry

    Naučili jsme řemeslo mistry ve svém oboru – lidi pracující pro hollywoodské hvězdy, manažery v zahraničních podnicích či Michelinské kuchaře – členy elitní celosvětové kuchařské společnosti.


Co říkají naši žáci?


Spolupráce

Spolupracujeme s českými asociacemi napříč gastronomickým oborem např. Česká barmanská asociace, Asociace kuchařů a cukrářů a s gastronomickými zařízeními.

Kde se uplatním?

Absolvent bude zvládat upravovat všechny druhy masa, bude znát způsoby uchovávání potravin a provozní záležitosti kuchyně. Bude umět také připravovat bezmasé pokrmy, saláty a dezerty. To vše se naučí v prostředí nejmodernější techniky s kterou se v běžné praxi může setkat.

Student si během studia osvojí všechny potřebné znalosti pro výkon funkce kuchaře ve všemožných typech gastronomických zařízení od školní jídelny přes restaurace až po lodní kuchyně. Absolvent bude také umět připravovat pokrmy pro různé typy slavnostních hostin a další významné příležitosti.