KÓD OBORU
29-54-H/01

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Cukrář

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

TYP STUDIA
Denní

DÉLKA STUDIA
Tříleté studium

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se nekonají. O přijetí rozhoduje prospěch. Více informací zjistíte v zde.

POČET TŘÍD OTEVÍRANÝCH V 2017/2018
1 třídy (30 studentů)

ŠKOLNÉ
Ne

LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano

Jsi kreativní člověk s citem pro detail? Rád tvoříš něco z ničeho a chceš umět vykouzlit úsměv na tvářích dětí i dospělých? Vyuč se cukrářem, využij naplno svou fantazii a staň se vyhledávanou špičkou v oboru!

Speciální suroviny, nejmodernější vybavení, učitelé s mnohaletou praxí v oboru, kteří dovedli k úspěchu nejednoho žáka. To vše a mnohem více ti nabídne právě naše škola. Výrobu moučníků, zákusků nebo cukrovinek ovládneš na profesionální úrovni.

Když u nás dokončíš obor Cukrář, nemusíš se bát, že bys zůstal sedět doma bez práce. Naši absolventi naleznou uplatnění v prvotřídních cukrářských provozech a podnicích s velmi příznivým platovým ohodnocením. Nebo si můžeš rovnou založit vlastní cukrárnu a stát se svým vlastním šéfem.

Obor Cukrář ve zkratce

  • Naučíš se pracovat s nejmodernějšími technologiemi a speciálními surovinami.
  • Studium zakončíš závěrečnou zkouškou a získáš výuční list.
  • Jeden týden budeš docházet na teoretickou výuku, druhý týden na praktickou (tzv. lichý a sudý týden).
  • Během studia se můžeš účastnit prestižních gastronomických soutěží a stáží v zahraničí.

Co budu umět?

  • Vytvářet všechny druhy těst – od těsta lineckého po těsto pálené.
  • Vyrobit všechny známé druhy pečených zákusků, dezertů a laskomin i s jejich zdobením a plněním v profesionální kvalitě.
  • Vyhotovit restaurační moučníky, čokoládové cukrovinky (novinka), diabetické zákusky.
  • Pracovat s nejmodernějšími technologiemi.
  • Kontrolovat jakost surovin i výsledných výrobků.
  • Znát všechny platné pracovní, hygienické a další předpisy pro správné fungování provozu.
  • Vše potřebné pro provoz vlastní cukrářské výroby nebo podnikání.

Kde se uplatním?

Během studia se naučíš vyrábět všechny druhy těst. Získáš znalost tvorby všech možných druhů polev a náplní. Osvojíš si výrobu rozmanitých druhů zákusků, dezertů a laskomin i s jejich zdobením v profesionální kvalitě.

Dokončíš-li obor Cukrář na naší škole, uplatníš se na trhu práce velmi snadno. Díky profesionální přípravě a vyhlášenosti našeho oboru bude o tebe velký zájem a poptávka. Uplatnění nalezneš od malých rodinných cukráren až po velké provozy nebo prvotřídní restaurace.

Proč si vybrat SŠSS?

  • 1. Kvalitní zázemí a profesionální příprava

    Naši studenti jsou připravováni na vysoké úrovni. Po absolvování se z nich stávají skuteční profesionálové v oboru. Škola má kvalitní vybavení a zkušené pedagogy se znalostmi z praxe.

  • 2. Zahraniční stáže a výjezdy

    Spolupracujeme se zahraničními školami, hotely a restauracemi. Naši studenti a pedagogové vyjíždí každoročně do celé Evropy, načerpat zkušenosti a zjistit, jak to chodí v jiných státech.  Nabízíme i prázdninové zahraniční pracovní stáže.

  • 3. Vychovali jsme mistry

    Naučili jsme řemeslo mistry ve svém oboru – lidi, pracující pro hollywoodské hvězdy, manažery v zahraničních podnicích či michelinské kuchaře – členy elitní celosvětové cukrářské a kuchařské společnosti.

Jak to u nás vypadá?



Co říkají naši studenti?

..


„..

Spolupracujeme s českými asociacemi napříč gastronomickým oborem např. Česká barmanská asociace, Asociace kuchařů a cukrářů a s gastronomickými zařízeními nebo také s Asociací učňovských zařízení.