KÓD OBORU
29-54-H/01
ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Cukrář
DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem
ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška
TYP STUDIA
Denní
DÉLKA STUDIA
Tříleté studium
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se nekonají. O přijetí rozhoduje prospěch. Více informací zjistíte v zde.
POČET TŘÍD OTEVÍRANÝCH V 2017/2018
1 třídy (30 studentů)
ŠKOLNÉ
Ne
LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano
Jsi kreativní člověk s citem pro detail? Rád tvoříš něco z ničeho a chceš umět vykouzlit úsměv na tvářích dětí i dospělých? Vyuč se cukrářem, využij naplno svou fantazii a staň se vyhledávanou špičkou v oboru!
Speciální suroviny, nejmodernější vybavení, učitelé s mnohaletou praxí v oboru, kteří dovedli k úspěchu nejednoho žáka. To vše a mnohem více ti nabídne právě naše škola. Výrobu moučníků, zákusků nebo cukrovinek ovládneš na profesionální úrovni.
Když u nás dokončíš obor Cukrář, nemusíš se bát, že bys zůstal sedět doma bez práce. Naši absolventi naleznou uplatnění v prvotřídních cukrářských provozech a podnicích s velmi příznivým platovým ohodnocením. Nebo si můžeš rovnou založit vlastní cukrárnu a stát se svým vlastním šéfem.
Obor Cukrář ve zkratce
Co budu umět?
- Vytvářet všechny druhy těst – od těsta lineckého po těsto pálené.
- Vyrobit všechny známé druhy pečených zákusků, dezertů a laskomin i s jejich zdobením a plněním v profesionální kvalitě.
- Vyhotovit restaurační moučníky, čokoládové cukrovinky (novinka), diabetické zákusky.
- Pracovat s nejmodernějšími technologiemi.
- Kontrolovat jakost surovin i výsledných výrobků.
- Znát všechny platné pracovní, hygienické a další předpisy pro správné fungování provozu.
- Vše potřebné pro provoz vlastní cukrářské výroby nebo podnikání.
Vyučovací předměty | 1. ročník | 2. ročník | 3. ročník |
---|---|---|---|
Český jazyk a literatura | |||
Anglický jazyk | |||
Německý jazyk | |||
Občanský základ | |||
Základy přírodních věd | |||
Matematika | |||
Tělesná výchova | |||
Informatika | |||
Ekonomika | |||
Základy podnikání | |||
Technologie | |||
Suroviny | |||
Stroje a zařízení | |||
Odborné kreslení | |||
Odborný výcvik |
Kde se uplatním?
Během studia se naučíš vyrábět všechny druhy těst. Získáš znalost tvorby všech možných druhů polev a náplní. Osvojíš si výrobu rozmanitých druhů zákusků, dezertů a laskomin i s jejich zdobením v profesionální kvalitě.
Dokončíš-li obor Cukrář na naší škole, uplatníš se na trhu práce velmi snadno. Díky profesionální přípravě a vyhlášenosti našeho oboru bude o tebe velký zájem a poptávka. Uplatnění nalezneš od malých rodinných cukráren až po velké provozy nebo prvotřídní restaurace.
Proč si vybrat SŠSS?
1. Kvalitní zázemí a profesionální příprava
Naši studenti jsou připravováni na vysoké úrovni. Po absolvování se z nich stávají skuteční profesionálové v oboru. Škola má kvalitní vybavení a zkušené pedagogy se znalostmi z praxe.
2. Zahraniční stáže a výjezdy
Spolupracujeme se zahraničními školami, hotely a restauracemi. Naši studenti a pedagogové vyjíždí každoročně do celé Evropy, načerpat zkušenosti a zjistit, jak to chodí v jiných státech. Nabízíme i prázdninové zahraniční pracovní stáže.
3. Vychovali jsme mistry
Naučili jsme řemeslo mistry ve svém oboru – lidi, pracující pro hollywoodské hvězdy, manažery v zahraničních podnicích či michelinské kuchaře – členy elitní celosvětové cukrářské a kuchařské společnosti.
Jak to u nás vypadá?
Spolupracujeme s českými asociacemi napříč gastronomickým oborem např. Česká barmanská asociace, Asociace kuchařů a cukrářů a s gastronomickými zařízeními nebo také s Asociací učňovských zařízení.