KÓD OBORU
29-54-H/01

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Cukrář

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

TYP STUDIA
Denní

DÉLKA STUDIA
Tříleté studium

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se nekonají. O přijetí rozhoduje prospěch. Více informací zjistíte v zde.

POČET TŘÍD OTEVÍRANÝCH V 2017/2018
1 třídy (30 studentů)

ŠKOLNÉ
Ne

TERMÍNY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ
22. 4. 2017

Jsi kreativní, tvořivý člověk s citem pro detail? Rád/a tvoříš něco z ničeho a chceš umět vykouzlit úsměv na tvářích malých i dospělých? Staň se cukrářem, využij naplno svou fantazii a staň se vyhledávanou špičkou v oboru!

Speciální suroviny, nejmodernější technika současnosti, učitelé s mnohaletou praxí v oboru, kteří dovedli k úspěchu nejednoho žáka. To vše a mnohem více ti nabídne právě naše škola. Výrobu moučníků, zákusků nebo cukrovinek ovládneš na profesionální úrovni – pravidelně dosahujeme zajímavých umístění na soutěžích.

Když u nás dokončíš obor Cukrář, nemusíš se bát, že bys zůstal sedět doma bez práce. Naši absolventi naleznou uplatnění v prvotřídních cukrářských provozech a podnicích s velmi příznivým platovým ohodnocením – nebo si můžeš rovnou založit vlastní cukrárnu a stát se svým vlastním šéfem.

Obor Cukrář ve zkratce

  • Naučíš se pracovat s nejmodernějšími technologiemi a speciálními surovinami.
  • Studium zakončíš závěrečnou zkouškou a získáš výuční list.
  • Jeden týden probíhá teoretická výuka, druhý týden výuka praktická (tzv. lichý a sudý týden).
  • Během studia se můžeš účastnit prestižních gastronomických soutěžích a také stáží v zahraničí.

Co budu umět?

  • Tvořit všemožné druhy polev a náplní
  • Zdobit vytvořené cukrářské výrobky
  • Připravovat pečené zákusky
  • Vyhotovit restaurační moučníky
  • Vyrobit diabetické zákusky
  • Pracovat s nejmodernějšími technologiemi
  • Kontrolovat jakost surovin i výsledných výrobků
  • Vyrábět čokoládové cukrovinky (Novinka)
  • Vše potřebné pro provoz vlastní cukrářské výroby nebo podnikání
  • Znát všechny platné pracovní, hygienické a další předpisy pro správné fungování provozu.

Jak to u nás vypadá?



Proč si vybrat SŠSS?

  • 1. Kvalitní zázemí a profesionální příprava

    Naši studenti jsou připravování na vysoké úrovni. Po absolvování se z nich stávají skuteční profesionálové v oboru. Disponujeme kvalitním vybavením školy a zkušenými pedagogy se znalostmi z praxe.

  • 2. Zahraniční spolupráce a výjezdy

    Naše škola každoročně spolupracuje se školami ze zahraničí, kam vysílá studenty i pedagogy. Každý má příležitost vyjet a získat nové a užitečné zkušenosti, které přetaví v lepší startovní podmínky pro kariéru.

  • 3. Vychovali jsme mistry

    Naučili jsme řemeslo mistry ve svém oboru – lidi pracující pro hollywoodské hvězdy, manažery v zahraničních podnicích či Michelinské kuchaře – členy elitní celosvětové cukrářské a kuchařské společnosti.


Co říkají naši studenti?

..


„..

Spolupráce

Spolupracujeme s českými asociacemi napříč gastronomickým oborem např. Česká barmanská asociace, Asociace kuchařů a cukrářů a s gastronomickými zařízeními nebo také s Asociací učňovských zařízení.

Kde se uplatním?

Student se během studia naučí vytvářet všechny druhy těst od těsta lineckého po těsto pálené. Získá znalost tvorby všech možných druhů polev a náplní. Osvojí si výrobu všech známých druhů zákusků, dezertů a laskomin i s jejich ozdobením v profesionální kvalitě.

Absolvent, který dokončí obor Cukrář na naší škole se uplatní na trhu práce velmi snadno. Díky profesionální přípravě a vyhlášenosti našeho oboru o něj bude velký zájem a poptávka. Uplatnění nalezne od malých rodinných cukráren až po výrobu dezertů ve velkých provozech nebo prvotřídních restauracích. Díky velké poptávce po cukrářích bude plat absolventa velmi příznivý.