KÓD OBORU
65-41-L/01

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Hotelový a restaurační provoz

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem a maturitní zkouškou

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška + Maturitní zkouška

TYP STUDIA
Denní

DÉLKA STUDIA
Čtyřleté studium

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se konají z Českého jazyka a Matematiky. Více informací zjistíte na stránkách Cermatu.

POČET TŘÍD OTEVÍRANÝCH V 2017/2018
1 třída (30 studentů)

ŠKOLNÉ
Ne

TERMÍNY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ

12. dubna 2017 (ve škole uvedené v přihlášce na 1. místě)

19. dubna 2017 (ve škole uvedené v přihlášce na 2. místě)

Baví tě komunikovat s lidmi. Kombinuje se v tobě kreativita kuchaře a smysl pro detail a pečlivost manažera. Chceš pracovat v hotelu nebo jej dokonce řídit? Vzdělávej se na specializované škole, za kterou mluví výsledky i umístění na soutěžích. Náš absolvent Radek Kašpárek dokonce získal Michelinskou hvězdu.

Gastronomie rok od roku roste a tohle se už nikdy nezmění. Nezaspi nástup moderních trendů a staň se jejich součástí. U nás můžeš získat nejen maturitu, ale k ní i výuční list, což ti značně zvedne šance na trhu práce.

Naučíš se vařit na světové úrovni. Zdokonalíš své jazyky, tak aby pro tebe práce v zahraničí byla hračka. Naučíš se jak řídit restauraci nebo hotel, takže se pak lehce uplatníš v managementu. Získáš také znalosti toho, jak podnikat – takže si můžeš založit vlastní restauraci a jít za svým snem.

Obor Hotelový a restaurační provoz ve zkratce

  • Můžeš získat po třech letech výuční list, ale i bez jeho získání pokračuješ až k maturitní zkoušce na konci čtvrtého ročníku.
  • Zdokonalíš své jazykové schopnosti.
  • Během vzdělávání máš možnost vyjet na zahraniční stáže.
  • Nebudeš sedět jen v lavicích, součástí je i odborný výcvik, který je v dnešní době více než nutný.

Co budu umět?

  • Orientovat se v zahraničních kuchyních, moderní a zážitkové gastronomii
  • znát princip fungování trhu EU a způsoby podnikání v EU
  • Organizačně zajišťovat přípravu, průběh a ukončení gastronomických akcí
  • Vést provozní a podnikovou administrativu
  • Orientovat se v obchodně-podnikatelských aktivitách hotelů a dalších podniků a institucí cestovního ruchu
  • Zabezpečovat zásobování a správné uchovávání a skladování surovin
  • Organizovat a koordinovat činnosti pracovníků ve výrobě a odbytu
  • Sestavovat operativní a dlouhodobé programy rozvoje podniku
  • Orientovat se v moderních formách nabídky a prodeje výrobků a služeb
  • Kalkulovat ceny služeb a výrobků
  • Ovládat systémy a způsoby obsluhy hostů

Jak to u nás vypadá?



Proč si vybrat SŠSS?

  • 1. Kvalitní zázemí a profesionální příprava

    Naši studenti jsou připravování na vysoké úrovni. Po absolvování se z nich stávají skuteční profesionálové v oboru. Disponujeme kvalitním vybavením školy a zkušenými pedagogy se znalostmi z praxe.

  • 2. Zahraniční spolupráce a výjezdy

    Naše škola každoročně spolupracuje se školami ze zahraničí, kam vysílá studenty i pedagogy. Každý má příležitost vyjet a získat nové a užitečné zkušenosti, které přetaví v lepší startovní podmínky pro kariéru.

  • 3. Vychovali jsme mistry

    Naučili jsme řemeslo mistry ve svém oboru – lidi pracující pro hollywoodské hvězdy, manažery v zahraničních podnicích či Michelinské kuchaře – členy elitní celosvětové kuchařské společnosti.


Co říkají naši studenti?


Spolupráce

Spolupracujeme s českými asociacemi napříč gastronomickým oborem např. Česká barmanská asociace, Asociace kuchařů a cukrářů a s gastronomickými zařízeními.

Kde se uplatním?

Během vzdělávání získá student potřebné znalosti i praktické zkušenosti k tomu, aby mohl být součástí středního managementu hotelů a restaurací. Díky kvalitní výuce Německého jazyka a Anglického jazyka může vyrazit i do světa.  Získá znalosti o vedení gastronomického podniku a zaměstnanců. Orientuje se v trendech zahraničních kuchyní i zážitkové gastronomii.

Absolvent se uplatní v restauračních zařízeních všech druhů v anglicky nebo německy mluvících zemích, stejně jako hotelech a hotelových komplexech. Díky získaným znalostem se dostane na pozice středního managementu. Bude také disponovat v znalostmi pro otevření vlastního podniku.

Dokumenty ke stažení pro obor Hotelový a restaurační provoz