Italský šéfkuchař Walter Ferretto z michelinské restaurace IlCascinalenuovo v piemotském IsolaD’Asti 26. a 27. září 2023 vařil v ostravské restauraci Bernie’s. Kuchařský tým, jehož součástí jsou i žáci naší školy vykonávající praxi, měl jedinečnou možnost se spoustu věcí od „mistra“ naučit.
Připravil speciálně pro tuto příležitost skvostné menu o pěti chodech – marinovaný pstruh s granny smith jablkem a bílou cibulí, telecí jazyk „Millefeuille“ s foie gras, agnoloti „Dal plin“ s mascarpone, parmezánem a čerstvými lanýži, fassona sirloinsteak s pravými hříbky, celerem a lískovými oříšky a na závěr broskev s amaretti a kakaem. Každý chod byl párován s vínem z vinařství Marrone. Dva večery skvělých surovin vášně a věhlasných vín.
A „my“ byli u toho!!!