Pro žáky 2. ročníku oboru Cukrář se 13.–14. 10. 2022 uskutečnily dvě odborné exkurze. V pražském hotelu Hilton měli příležitost nahlédnout do zákulisí jeho provozu. Manažerka hotelu je provedla výrobními provozy – kuchyní, cukrárnou, přípravnou surovin, ale také ubytovacími prostory. Následující den cukráři absolvovali prohlídku v Muzeu slivovice R. Jelínek na Malé Straně. Seznámili se s historií páleničářství ve Vizovicích na Valašsku a s osudy místních páleničářských rodin, dozvěděli se taktéž detaily ze světa výroby ovocných destilátů. Čekala je 55minutová interaktivní prohlídka bez průvodce v českém a anglickém jazyce a závěrečná ochutnávka tří produktů R. JELÍNEK a tří valašských jednohubek ve stylovém degustačním baru.