Ve víru francouzské gastronomie

SŠSSProjekty a zahraniční stáže

paris

Šest žáků naší školy se od 17. 3. do 5. 4. 2024 zdokonalovao ve svých budoucích profesích na stáži Erasmus+ v Paříži.

Kuchaře Jakuba Sanitráka, Karolínu Folterovou, Zoru Dejovou, Duc Luc Tuan-Davida z 2. ročníku oboru Hotelový a restaurační provoz doplňovala třeťačka Ester Velartová a cukrářka Aneta Králová. Jakub a Ester pracovali v Hotel IBIS STYLES v Antony, Karolína se Zorou v NOVOTEL Paris Porte d´Orleans a David a Aneta v michelinské restauraci Qui plume la lune. Paříž jim samozřejmě nabídla ochutnávku místní kuchyně a největší oblibě se těšila cibulová polévka, vejce s majonézou, quiche, o,elety, palačinky, ale zejména si vytvořili závislost na makronkách, creme bruleé, croissantech a pene eu chocolate. V době volna navštívili nejznámější pamětihodnosti např. Versailles, Louvre, Eiffelovu věž, Montmartre.