Číšník, Servírka   65-99-H/02


Úplnou profesní kvalifikaci Číšník, Servírka lze složit po předložení osvědčení o získání následujících profesních kvalifikací:

  • Složitá obsluha hostů
    kód 65-008-H 

Úplná profesní kvalifikace Číšník, Servírka je dále rozvíjena profesními kvalifikacemi:

  • Barman
    kód 65-009-H
  • Sommelier
    kód 65-010-H

Kuchař  65-99-H/01


Úplnou profesní kvalifikaci Kuchař lze složit po předložení osvědčení o získání následujících profesních kvalifikací:

  • Příprava teplých pokrmů
    kód 65-001-H
  • Příprava pokrmů studené kuchyně
    kód 65-002-H
  • Příprava minutek
    kód 65-004-H

Kuchař-číšník 65-51-H/01


Závěrečnou zkoušku z oboru Kuchař-Číšník lze složit po předložení osvědčení o získání následujících profesních kvalifikací:

  • Příprava teplých pokrmů
    kód 65-001-H
  • Příprava pokrmů studené kuchyně
    kód 65-002-H
  • Příprava minutek
    kód 65-004-H nebo
  • Složitá obsluha hostů
    kód 65-008-H

Cukrář  29-54-H/01


Úplnou profesní kvalifikaci Cukrář lze složit po předložení osvědčení o získání následujících profesních kvalifikací:

  • Výroba zákusků a dortů (kód 29-007-H)
  • Výroba jemného pečiva (kód 29-002-H)
  • Výroba restauračních moučníků (kód 29-012-H)

NÁZEV PROFESNÍ KVALIFIKACEKÓD KVALIFIKACEAUTORIZOVANÁ OSOBATERMÍN ZKOUŠKY
Příprava teplých pokrmů65-001-HJana Lokaiová7.11.2017
Příprava pokrmů studené kuchyně65-002-HJana Lokaiová8.11.2017
Sommelier65-010-HMgr. Silvie Bartlová29.11.2017
Výpomoc při obsluze hostů65-012-EMgr. Adriana Tošková22.11.2017
Práce v ubytovacím zařízení65-014-EMgr. Adriana Tošková5.12.2017
Výpomoc při přípravě pokrmů65-005-EJana Lokaiová23.11.2017
Příprava teplých pokrmů65-001-HPetr Přeček6.12.2017
Výroba jemného pečiva29-002-HBc. Kamila Fukanová13.2.2018
Příprava pokrmů studené kuchyně65-002-HPetr Přeček8.12.2017
Výroba restauračních moučníků29-012-HBc. Kamila Fukanová14.2.2018
Příprava minutek65-004-HMgr. Radek Plaček11.12.2017
Sommelier65-010-HMgr. Silvie Bartlová28.3.2018
Složitá obsluha hostů65-008-HMgr. Hana Štanglerová17.1.2018
Barman65-009-HMgr. Hana Štanglerová10.1.2018
Úklid. práce v ubyt. zařízení – pokojská65-015-EMgr. Pavlína Dávidíková24.1.2018
Výpomoc při obsluze hostů65-012-EMgr. Adriana Tošková12.3.2018
Práce v ubytovacím zařízení65-014-EMgr. Adriana Tošková21.3.2018
Příprava minutek65-004-HMgr. Jan Hruška26.10.2017

Přihlášky ke stažení

Kdo se může ke zkoušce přihlásit?

O zkoušku se může ucházet osoba starší 18 let s minimálně základním vzděláním nebo i osoba starší 16 let, ale jen v případě, že je účastníkem rekvalifikace.

Vyplňte přihlášku, kterou najdete níže na této stránce a odešlete na adresu SŠSS. Do 21 dnů od doručení dostanete odpověď – pozvánku ke zkoušce (termín zkoušky a úhrada bude s vámi konzultována).

Kolik se platí za složení zkoušky?

Cenu se dozvíte při sjednávání zkoušky, přihlíží se ke skutečnosti, kolik osob koná zkoušku najednou, jak je zkouška materiálově a energeticky náročná atd. Cena se pohybuje v rozmezí 2000–4700 Kč. Stanovená částka musí být uhrazena na účet SŠSS nejpozději do 7 dnů před konáním zkoušky.

Přihlášky posílejte na

Jak se realizují zkoušky?

Zkouška probíhá podle hodnotícího standardu profesní kvalifikace, která stanovuje:

  • formu zkoušky (písemná, ústní, praktická nebo kombinovaná),
  • zda má být zkouška konána před zkušební komisí nebo jednou autorizovanou osobou (AO) nebo jejím zástupcem,
  • dobu přípravy a realizaci zkoušky,
  • výši úhrady, která se odvíjí od § 6 vyhl. 208/2007 Sb. (na výši úhrady se dohodne autorizovaná osoba s uchazečem).

Obsah zkoušky, doba trvání a vybavení na zkoušku

Všechny odpovědi na tyto a jiné otázky naleznete na stránkách:  http://www.narodnikvalifikace.cz/

  • Ze skupiny oborů vyhledejte pro kuchaře a číšníka: gastronomie, hotelnictví a turismus.
  • Pro cukráře: potravinářství a potravinářská chemie.
  • U přípravy teplých pokrmů vyhledejte kvalifikační a hodnotící standard – tedy to, co budete muset znát, umět  a také prakticky předvést a také to, jak za předvedení činnosti budete hodnoceni.